Jakt

70 ha skog och åkermark i skärgårdsmiljö och 20 ha fiskevatten

Jakt
Hjorthängn
Vintersbo 3.5

Jakt


Jaktmarken på 70 hektar består av skog (44) , åkermark (15) samt impediment (11). Här rör sig framförallt rådjur, hare men även älg samt ett och annat vildsvin.  Avtal om jakt kan tecknas ett år i taget.


På Stockerum Gård kan man njuta av synen på hjort. På ett 25 hektar stort område finns idag ca 200 hjortar. Här kan du inte jaga men väl beställa hjortkött som levereras styckad och förpackad. Din beställning kan du registrera i vårt kontaktformulär, varefter vi vidarebefordrar den till Niklas Nilsson som äger Stockerum Gård.


Fiske


Vårt fiskevatten är 20 hektar. På våren är strömmingen lättfångad och under sommaren fastnar sik och  abborre på kroken eller i nätet. I vassen vid inloppet till Rönö å kan man fånga "värsta gäddan". Fiskevattnen sträcker sig från Rönö å till Lilla Hummelvik. Strandremsan är ca 1 km lång, av vilken ca 800 meter kan utnyttjas för fiske.  Hör dig för om  möjligheterna arrendera fiskevatten eller att fiska tillsammans med oss. Läs även fiskereglerna  som gäller vid fiske i  Östergötland.

Jakt- och fiskestuga


Jägarna eller  fiskaren har tillgång till en nyrenoverad jaktstuga på 24 kvm som har britsar, häll, kyl och frys. Den som önskar hyra stugan som sitt sommarboende skall vara medveten om att stugan inte bjuder på ett lyxigt boende.  Men boendet  har andra kvalifikationer som  är svåra att matcha.